2020-09-24 09:23:24• hírek • Bede Emőke

Kutyák végeztek a temesvári állatkert kenguruival

Fotó: tion.ro
Fotó: tion.ro

Három kutya szabadult be a keddre virradó éjszaka folyamán a temesvári állatkert kenguruinak kifutójába és végeztek mind a hat erszényessel – adta hírül a Timis Online.

„A három kutya bejutott az állatkert területére, átugrották a kenguruk kifutójának kerítését, majd mind a hat állattal végeztek. Bejutottak az emuhoz is, de a madárnak szerencsére sikerült időben elmenekülnie. Mi csak reggel szembesültünk mindezzel, amikor beértünk a munkába. Azonnal elindultunk megkeresni a madarat, aki sértetlenül megúszta az incidenst, a sétányokon bolyongott, amikor megtaláltuk. A kenguruknál teljesen más a helyzet, ők teljesen leblokkolnak ilyen helyzetben, nem is tudnak mozdulni. Két hímről és négy nőstényről van szó” – nyilatkozta a híroldalnak Calin Calamar, az állatkert vezetője. Hozzátette: az egyik kengurunak eltört a lába, a másiknak a hasfalát tépték fel a kutyák, viszont egyik tetemből sem ettek.


Calamar szerint a kutyák vélhetően a kerítés alatt ásták be magukat. Hozzátette, a három ebből kettőt sikerült a sintéreknek befogni. Ezek gondozottnak tűnnek, viszont egyikükben sincs mikrochip, így azt sem lehet tudni, hogy ki a gazdájuk. A kutyákat ennek okán elszállították a sintértelepre, ám a gyepmesteri szolgálat vezetője szerint nagyon kicsi az esély arra, hogy jelentkezzen az állatok gazdája. Annál is inkább, mivel meg kellene térítenie a támadás által okozott károkat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: